Fotografisk Skoles Blog

Diane Arbus

Posted in Fotografer, Land / USA, Video by fotografiskskole on 23. februar 2011

Inden Diane Arbus i 1971 i en alder af 48 år begik selvmord, havde hun skabt en betydelig samling af fotografier.

Hendes nådesløst direkte portrætter af mennesker, der levede på randen af den sociale accept, og af  “normale”, der blev fotograferet, så sprækkerne i deres offentlige masker klart blev synlige, var kontroversielle allerede dengang, de blev lavet, og selv om Diane Arbus kun har vundet i anerkendelse siden sin død, så hun i dag fremstår som en af de store i amerikansk fotografi, har hendes billeder ikke mistet deres grænseoverskridende og foruroligende aura.

I dokumentarfilmen herunder – den er fra 1972, året efter hendes død – fortælles med hendes egne ord om process, tanker og visioner i forbindelse med hendes fotografiske virke, ligesom forskellige personer med tilknytning til hende giver deres besyv med (bl.a. Doon Arbus (hendes datter), Lisette Model og John Szarkowski).

Se en fin præsentation af et udvalg af hendes fotografier her, læs en dansk artikel om  hende her, læs et Joel Meyerowitz– interview om hende her, og læs en artikel om hende i American Suburb X. Her er en ret fin “tidslinie” over hendes liv.

Det sidste billede viser Diane Arbus “på arbejde” – fotograferet af Gary Winogrand.

Det andetsidste er er et af hendes tidligere billeder (1962), fra før hun udviklede sin karakteristiske kvadratiske fotografier med de “uperfekte” kanter (som i virkeligheden er ret så perfekte til hendes billeder!).

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: