Fotografisk Skoles Blog

Et besøg på Galleri Image i Aarhus

Posted in Århus, Land / Danmark, Udstillinger, Video by fotografiskskole on 5. marts 2013

galleriimage_beateDen daglige leder Beate Cegielska foran galleriet.

ANY CHARACTER HERE

Vestergade er centralt beliggende i Aarhus og udødeliggjort i Gnags’ berømte sang fra 1983. Det er en gade, de fleste århusianere kender og har et forhold til. Mange fotografi-interesserede ved også, at det netop er på hjørnet af Vestergade og Grønnegade, at byens fotografiske udstillingssted Galleri Image holder til, men når det er sagt, er der garanteret rigtig mange af byens borgere, som haster forbi uden nogen sinde at have bemærket galleriets tilstede-værelse nede i kælderen på hjørnet af de to gader.

Man skal passe lidt på ned ad de stejle trappetrin og måske også bøje hovedet lidt, når man træder ind ad døren, men når man først er kommet indenfor, mødes man af nogle små, hyggelige kælderrum med bindingsværk i et af byens ældre huse.

Galleri Image blev stiftet i 1977 af en gruppe lokale fotointeresserede og er det første af sin art i Skandinavien. Det har med andre ord mere end 35 år på bagen, og det har spillet en betydelig rolle i formidlingen, udviklingen og anerkendelsen af fotografiet som kunstform herhjemme.  Samtidig har galleriet etableret en stor international kontaktflade og er kendt langt ud over Danmarks grænser.

Galleri Image har igennem årene haft beliggenhed forskellige steder i byen, men siden starten af dette årtusinde har kælderlokalerne på hjørnet af Vestergade og Grønnegade altså dannet de fysiske rammer om galleriet.

Vi er faldet over denne lille portrætudsendelse om galleriet, som er produceret af Mediehus Aarhus. Bl.a. inter-viewes galleriets daglige leder Beate Cegielska, som i mange år har været galleriets ansigt udadtil, og som med sin ildhu og entusiasme har været stærkt med til at sætte galleriet på det fotografiske landkort.

ANY CHARACTER HERE
ANY CHARACTER HERE

Kunstneren, der bliver interviewet i videoen, er i øvrigt Carina Zunino i forbindelse med udstillingen Curtain Falls, som blev vist på galleriet i januar og februar i år.

Den aktuelle udstilling er, som vi netop har omtalt, Morten Barkers “Landskabet Imellem“, som kan opleves til og med d. 7. april.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: