Fotografisk Skoles Blog

Morten Barkers serie “Landskabet Imellem” udstilles på Galleri Image

Posted in Århus, Begivenheder, Fotografer, Land / Danmark, Udstillinger by fotografiskskole on 26. februar 2013

Morten-Barker-Kronhjorten-a

ANY CHARACTER HERE

Vores gode ven og tidligere lærer her på skolen Morten Barker udstiller fra på fredag den. 1. marts på Galleri Image i Aarhus, og det er naturligvis en begivenhed, vi ser frem til med spænding! 🙂

Pressemeddelelsen fra Galleri Image lyder således:

Morten Barkers udstilling Landskabet Imellem fortolker Danmarks militære skydeterræners anonymiserede landskaber og skildrer det forhold, at landskabet konstant balancerer imellem et guldalderlandskabs uskyldsrenhed og et krigslandskabs brutalitet. I disse landskabsterræner blomstrer lyngen imellem kampvognens tunge bæltespor, mens soldaternes støvleaftryk blander sig med dyresporene fra grævling, odder og krondyr. I luftrummet deler affyrede granater lydspor med havørne og sanglærker.
Morten Barker berører med sin udstilling et felt, der kan virke fjernt i forhold til danskens umiddelbare selvopfattelse af sit land som en fredelig nation. Men Danmark er i praksis en krigsførende nation, og det giver sig ikke kun udslag i døde soldater på fremmed jord, men sætter også spor i vores hjemlige natur, der hvor uddannelsen af soldaterne foregår. Men hvordan er det med naturen og krigsøvelserne? Hvordan er det hulrum imellem brag, patronhylstre kontra lærkens trillen toppet med brølende krondyr? Hvordan ser det landskab ud nu, under og imellem krigshandlinger og naturskønne scenarier? Denne kontrast har Morten Barker undersøgt nærmere i udstillingen Landskabet Imellem – uden politisk stillingtagen til om det er rigtigt eller forfærdeligt, men som et bud på en stille plads, hvorfra du kan betragte landskabet imellem.
I sin behandling af landskabet som tema for sin kunst trækker Morten Barker tråde tilbage til Guldalderen, hvor datidens kunstnere blev opfordret til at drage ud i landet og skildre det de så. Deres skildringer er siden blevet en væsentlig rettesnor for vores opfattelse af det, vi ynder at kalde “det danske landskab”. Med øje for detaljerne i krigslandskabet viser Barker, at landskabet er underlagt det grundvilkår, at det er formet af de krige og konflikter, der gennem historien har været med til at opbygge Danmark som nation.
Udstillingen består af fotografier og videoinstallation. Særligt danner guldaldermalernes fokus på forgrund, mellemgrund og baggrund en væsentlig inspiration til hans værker. Denne måde at bygge billeder op på har inspireret Barker til at bygge sine landskabsfotografier op som en collage af 24-30 selvstændige fotografier, der er blevet til i vekslende tidsrum, hvor alt som passerer forbi kameraets objektiv registreres. Værkerne er blevet til over flere ophold hos Det Jydske Dragonregiment, (kampvognene), Sikkerhedskontoret (sprængninger) og Naturstyrelsen (krondyrene). Morten Barker har deltaget som observatør i flere øvelser med både Hærens Kampskole og Jydske Dragonregiment på Oksbøllejren.
Udstillingen er kurateret af Kathrine Svanum. I forbindelse med udstillingen udgives et katalog.
Om kunstneren Morten Barker (f. 1972) har en bachelorgrad i fotografi ved Surrey Institute of Art and Design, Farnham. Det er hans første soloudstilling og han er i løbet af foråret også aktuel med sine andre værker i to gruppeudstillinger på henholdsvis Silkeborg Bad og i Kunsthal Aarhus.

FERNISERING 1. marts 2013 kl. 16-18
ARTIST TALK 2. marts kl. 14.00

Galleri Image ligger jo på hjørnet af Vestergade og Grønnegade her i Århus. Bemærk i øvrigt, at der afholdes en Artist Talk kl. 14 på lørdag, som burde blive et tilløbsstykke.

Og så er det også værd at bemærke, at Morten, når det gælder udstillinger,  ikke ligger på den lade side i denne tid, idet han også er repræsenteret på den aktuelle gruppeudstilling “Landet ud af Skabet” på Kunstcentret Silkeborg Bad, ligesom han deltager i den kommende gruppeudstilling SPRING13 på Århus Kunstbygning (fra d. 24. marts til d. 21. april). Der er altså rig mulighed for, i løbet af det forår, som nu endelig ser ud til at være på trapperne, at stifte nærmere bekendtskab med Mortens arbejder her i det østjyske.

ANY CHARACTER HERE

morten-barker-udstillingskatelog

Preben overvåger nøje trykningen af det tilhørende udstillingskatalog, som vi glæder os til at bladre i.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: