Fotografisk Skoles Blog

DR Dokumania: Fotograf i frontlinjen

Posted in Fotografer, Land / USA, Video by fotografiskskole on 3. august 2012

ANY CHARACTER HERE

Interesserer du dig for krigsfotografi? Så har du måske allerede set dokumentarfilmen Shooting Robert King, som blev vist på DR2 i tirsdags under titlen Fotograf i Frontlinien.

Skulle du imidlertid have misset filmen, kan du stadig nå at se den på DR’s hjemmeside, hvor den kan streames resten at august måned.

DR skriver følgende om filmen:

De to britiske filmfolk Richard Parry og Vaughan Smith møder den amerikanske fotograf Robert King i et krigshærget Sarajavo i 1993, hvor han som 24-årig nyuddannet fotograf netop er ankommet fuld af selvtillid og håb om at blive den yngste vinder af en Pullitzer pris. Håbet gøres til skamme; han bliver fyret af sit fotoagentur og må kæmpe for at få enderne til at mødes. Men han holder ud og skaber sig efterhånden en karriere. Parry og Smith følger Robert King gennem de næsten femten år, hvor han dækker krigene i Tjetjenien og Irak. I de femten år bliver drengen til mand, ægtemand og far. En udvikling der går fra afgrundsdyb naivitet til kynisme og modenhed hærdet af krig og blødgjort af familien. Tilbage står de store spørgsmål. Hvorfor vælge en af verdens farligste professioner? Og hvordan påvirker al den grusomhed og vold et menneske?

Herfra skal vi måske advare om, at den illusionsløse film ikke er for folk med alt for sarte nerver, men vi leverer gerne en anbefaling af filmen, så hvis du kan bide tænderne sammen, kommer du helt tæt på fotografen i krigszonen og får et indblik i det fysiske og psykiske pres, han arbejder under, og bliver klogere på nogle af de motivationsfaktorer, der gør sig gældende for krigsfotografer. Seværdig.

Tjek traileren herunder eller smut direkte til filmen på Dr’s hjemmeside. Filmens hjemmeside er her.

ANY CHARACTER HERE
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: