Fotografisk Skoles Blog

Anne Carson – Nox

Posted in Bøger, Land / USA, Video by fotografiskskole on 15. maj 2012

ANY CHARACTER HERE

Nu hvor vi i de seneste par indlæg alligevel har været i gang med skæve tilgange til fotografiet, kunne vi måske fortsætte i genren lidt endnu og præsentere den amerikanske digter Anne Carson, som i sin bog Nox forsøger at indkredse sit forhold – eller mangel på samme – til broderen, som døde i Danmark, fremmed for Anne, der knapt havde haft kontakt med ham i sit voksne liv.

Bogen en en illustreret leporellobog (harmonikabog) i en bogkasse, skabt i tæt overensstemmelse med en håndlavet bog, som Anne Carson skrev og kreerede efter sin brors død. I værket indgår gamle breve, familiefotos, kollager, skitser og digte, som tilsammen forsøger at indkredse det flygtige og svært definerbare, som eksisterer i alle forhold mellem mennesker, uanset hvor tæt vi er på hinanden. Og frem for alt er bogen naturligvis en kunstnerisk bearbejdelse af sorgen over at have mistet sin bror, som hun aldrig rigtig lærte at kende og erkendelsen af, at nu hvor han er væk, vil der aldrig kunne rettes op på denne distance.

Det er værd at tjekke især den første video herunder, hvor flittige Jörg Colberg guider os igennem bogen. Du kan også læse boganmeldelser i f.eks. The New Yorker, New York Times, New York Magazine, og The Guardian.

ANY CHARACTER HERE

ANY CHARACTER HERE
ANY CHARACTER HERE
ANY CHARACTER HERE
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: