Fotografisk Skoles Blog

Jan-Dirk van der Burg: Olifantenpaadjes / Desire Lines

Posted in Bøger, Fotografer, Land / Holland, Video by fotografiskskole on 26. april 2012

ANY CHARACTER HERE

Denne serie af hollandske Jan-Dirk van der Burg vil måske vække særlig interesse hos de af vore læsere, som beskæftiger sig med byplanlægning – eller har særlig interesse for dette område. Med serien Olifantenpaadjes har Jan-Dirk sat fotografisk fokus på det faktum, at vi mennesker altid stræber efter at vælge den korteste rute mellem punkt A og B.

I byrummet betyder det, at der ofte skabes uautoriserede genveje i form af nedtrådte stier, som trodser de etablerede veje, fortove og cykelstier. I den anbefalelsesværdige video herunder gøres der overvejelser over menneskets naturlige, nærmest anarkistiske trang til at udfordre autoritære systemer. Fotoserien hylder da også dette aspekt af menneskets frie natur og viser den entreprenante trang til altid at vælge den korteste vej i et positivt og humoristisk skær.

Vi promoverer her et par billeder fra serien og et par billeder fra den tilhørende hjemmeside, som desværre er skrevet på hollandsk – men billederne behøver man ikke oversat for at forstå. I den nederste video kan du “gennembladre” bogen.

ANY CHARACTER HERE

ANY CHARACTER HERE
ANY CHARACTER HERE
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: