Fotografisk Skoles Blog

Udstillingen fotoGRAFISK vises på Fotografisk Center i København

Posted in Land / Danmark, Udstillinger by fotografiskskole on 23. marts 2012

ANY CHARACTER HERE

Dér står det: Det handler om fotogravure, når Fotografisk Center fra den 24. marts udstiller værker af  kendte kunstnere som Anna Barriball, Janet Cardiff & George Bures Miller, Tacita Dean, Thomas Demand, A K Dolven, Elmgreen & Dragset, Jeffrey Eugenides, Mathew Hale, Carsten Höller, Clay Ketter, João Penalva, Dahn Vo, Mark Wallinger og Karen Yama.

Men det handler i lige så høj grad om kobbertrykker Niels Borch Jensens Værksted for Kobbertryk. Det er nemlig Niels Borch Jensens værksted, der har stået for trykningen af de udstillede billeder. Værkstedet er verdensberømt for sin høje kvalitet, og mange internationale kunstnere vælger derfor at arbejde med ham. Værkstedet skaber også farve-fotogravure, og vi har hørt, at det skulle være et af de eneste steder i verden, hvor dette meget svære aspekt af fotogravure mestres professionelt.

Her på skolen har vi også engang imellem haft mulighed for at arbejde med fotogravure i samarbejde med Inger Lise Rasmussen hos Højbjerg FotoGrafiske Værksted her i Århus (hun er også ekspert indenfor området – se tidligere indlæg på bloggen her), og vi på det varmeste anbefale at stifte nærmere bekendtskab med denne gamle trykteknik, hvor man overfører et fotografisk dia-positiv (ofte lavet fra et negativ) til en kobberplade, så der dannes et relief. Derefter kan man påføre farve, som lægger sig i relieffet, presse pladen mod et kobbertrykspapir og derved skabe de smukkeste prints.

Fotografisk Center holder nu til på adressen Tap E, Carlsberg, Pasteursvej 14, 1. sal, 1799 København V. Åbningstiderne er Ti. – fr. kl. 11 – 17, ons. kl. 11 – 20, lø.- sø. 12 – 16.

Hva’ med også at “Synes godt om” Fotografisk Center på Facebook og få opdateringer direkte fra dem?!

Update d. 28.3.12: En aktuel artikel om Niels Borch Jensen i anledning af åbningen af et showroom i tilknytning til hans værksted kan læses på Kunsten.nu.

ANY CHARACTER HERE

Thomas Demand: BlackLabel, 2007.

ANY CHARACTER HERE
ANY CHARACTER HERE

Carsten Höller: Birds, 2006.

ANY CHARACTER HERE
ANY CHARACTER HERE

Elmgreen & Dragset: Deutsche Museen, 2005.

ANY CHARACTER HERE

Tacita Dean: Craneway Event, 2010.

ANY CHARACTER HERE
ANY CHARACTER HERE

Dahn Vo: Portrait of a Hand, 2010.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: