Fotografisk Skoles Blog

Thomas Dworzak – Taliban

Posted in Bøger, Fotografer, Land / Tyskland, Video by fotografiskskole on 1. oktober 2011

ANY CHARACTER HERE

I den kommende uge vil vi være i Berlin på vores halvårlige studietur. Et tema for nogle af de udstillinger, vi har planlagt at skulle se, er krig og terror!

Simon Norfolks dialog med John Burke om krigen i Afghanistan – som vi tidligere har haft et indlæg om her! – bliver udstillet hos Moeller Fine Art, mens vi er dernede. Det samme gør en kurateret udstilling om terror; unheimlich vertraut – Bilder vom TerrorC/O Berlin. Kunst Werke‘s (KW) udstilling, Seeing is Believing, er endnu en kurateret udstilling om billeders rolle og betydning i en moderne medievirkelighed, også – så vidt vi kan se – med vægten lagt på krig og terror.

For at varme op til udstillingerne viser vi lige en video-præsentation af Thomas Dworzaks bog Taliban samt en video om hans projekt, som godt nok ikke direkte handler om krig eller terror, men derimod om noget så fredeligt som forfængelighed, narcissisme og (homoseksuel) kærlighed hos afghanske talibanere, præsenteret med håndkolorerede studiefotografier, som rummer deres egen kitchede skønhed og tvetydighed.

Set i lyset af den vestlige verdens krig med Taliban og talibanernes radikale forbud mod nogen former for afbildning af ansigter, bliver vores “læsning” af disse romantiserede billeder dog farvet af ambivalens i erkendelsen af seriens uafvendelige relation til krig og radikalisme.

Magnum-fotografen Thomas Dworzak fandt fotografierne hos et fotostudie i Kabul i 2002. Kunderne havde sandsynligvis ikke afhentet billederne, fordi de var flygtet fra de vestlige allierede. Men hør og se mere i videoen herunder.

Vi er som sagt i Berlin i den kommende uge, så bloggen bliver stille.

ANY CHARACTER HERE
ANY CHARACTER HERE
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: