Fotografisk Skoles Blog

Alec Soth

Posted in Bøger, Fotografer, Land / USA, Video by fotografiskskole on 29. september 2011
ANY CHARACTER HERE

Nå, så blev vi så kloge! – for vi har fundet ud af, hvordan man implementerer Magnum Photo‘s fotoessays på bloggen, og det kan vi jo fejre med essayet herover af en af de mest anerkendte yngre, amerikanske fotografer, nemlig Alec Soth.

Alec Soth peger på sin tidligere underviser og mentor Joel Sternfeld som en af sine inspirationskilder, og hvis du vil forsikre dig om slægtskabet, kan du se et ret fint billedudvalg fra Sternfeld’s legendariske bog, American Prospects fra 1987, her.

I 2004 blev Soth udvalgt til Whitney Bienalen og optaget som nominee i Magnum photos (med fuldgyldigt medlemsskab fra 2008). Samme år, 2004, blev hans første bog Sleeping by the Mississippi udgivet af Steidl Verlag, hvilket var kulminationen på et projekt, han havde arbejdet på i 5 år.

Siden da har hans karriere, hvad angår popularitet og anerkendelse, kun haft en retning: opad!

ANY CHARACTER HERE
ANY CHARACTER HERE

Magnum-essayet er fra hans andet bogprojekt, Niagra, som også kan ses i videoen herover. Og dem, altså videoer med og om Alec Soth, er der en del af på nettet, og i hvert fald nogle af dem skal du ikke snydes for her, så dem kan du underholde dig med længere nede i indlægget.

(Update 30.9.2011: Claus Peder Pedersen har sendt os links til 3 seværdige videoer fra New York Times med Alec Soth. Se under kommentarer nederst i indlægget.)

Vi venter også på at få mulighed for at se dokumentarfilmen Somewhere to Disappear , som følger Soth under arbejdet med et af hans nyeste projekter Broken Manual. Traileren er inkluderet i videomaterialet.

Når Alec Soth ikke har travlt med fotografiske projekter, får han tid til at blogge på Little Brown Mushroom og den tilhørende tumblr-side. Glem heller ikke hans gamle, og nu nedlagte, blog, samt hans hjemmeside med masse af billeder fra hans forskellige projekter.

Billederne herunder er netop fra hans første bog, Sleeping by the Mississippi:

ANY CHARACTER HERE


ANY CHARACTER HERE
ANY CHARACTER HERE
ANY CHARACTER HERE
ANY CHARACTER HERE
ANY CHARACTER HERE
ANY CHARACTER HERE
ANY CHARACTER HERE
ANY CHARACTER HERE
ANY CHARACTER HERE
ANY CHARACTER HERE
ANY CHARACTER HERE
ANY CHARACTER HERE
Reklamer

4 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. fotografiskskole said, on 30. september 2011 at 20:49

  Tak for linkene, Claus Peder – Jeg husker at have set videoerne før, men de tåler helt sikkert at blive nævnt sammen med de andre videoer.

  Vi skal nok forsøge at perspektivere vores artikler … men det tager ekstra tid, og det kan sommetider knibe lidt med at have nok af den, altså tiden, og så vælger vi engang imellem at nøjes med mere faktuelle oplysninger i et indlæg.

  Men vi er glade for, at du sætter pris på vores ekstra anstrengelser 🙂

  Mvh
  Bo Kaj Nesmoht

 2. Claus Peder said, on 1. oktober 2011 at 00:32

  Bo, jeg kan se at jeg udtrykte mig uklart. Jeg synes I gør et fantastisk arbejde med jeres vidende og grundige indlæg og efterlyser bestemt ikke yderligere perspektiver på dem. Jeg forsøgte at henvise til de ofte ophidsede kommentarer fra NYtimes’ læsere til Soth tilsyneladende dokumentariske videoer (som jeg nu opdager ikke er tilgængelige via de link jeg postede, men de kan ses her: http://opinionator.blogs.nytimes.com/author/alec-soth/).

  Jeg beklager uklarheden 🙂

  Bedste hilsener
  Claus Peder

 3. fotografiskskole said, on 1. oktober 2011 at 12:30

  Tak for præcisionen – den misforståelse må vi nok også tage en del af skylden for 😉


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: