Fotografisk Skoles Blog

Video fra vores afslutningsudstilling for foråret 2010

Posted in Århus, Begivenheder, Elever, Land / Danmark, Skolen, Video by fotografiskskole on 5. september 2011

Advarsel! – Se denne video med forsigtighed! Hvis du har tendens til at blive  sø- eller køresyg, skal du måske overveje at springe videoen helt over og nøjes med at læse lidt om udstillingen herunder.

Vi har her at gøre med en dokumentation af vores mindeværdige afslutningsudstilling for foråeret 2010 (afholdt sammen med skolens kunsthold og med aftenkoncert af musikholdet). Vi har haft videoklippene liggende siden da, og nu har vi forsøgt at pakke materialet ind i lidt musik og andet pynt. Atter en gang er det ikke lykkedes os at skabe et mesterværk, men men nu er dokumentationen trods alt bevaret, så implicerede elever og andre interesserede har mulighed for at danne sig et indtryk af udstillingen – og så skylder vi iøvrigt også Morten en tak for fotodokumentation af de enkelte serier. Hans fotos kan ses til sidst i videoen:

ANY CHARACTER HERE
ANY CHARACTER HERE

Vores skole har efterhånden afholdt et ganske anseeligt antal afslutningsudstillinger, og vi synes, at hver eneste har deres særlige karakter, men forårsudstillingen 2010 bliver måske stående lidt længere i erindringen end mange af de øvrige.

Vi havde på baggrund af tidligere succeser besluttet at lave et samlet afslutningsarrangement for Byhøjskolen, der inkluderede både foto, kunst og musik. Det burde vi naturligvis gøre hvert år, men det er yderst besværligt at finde egnede faciliteter, der kan rumme alle tre skoler.

Til denne forårsafslutning var det lykkedes os – ikke uden besvær – at låne en halvfærdig parkeringskælder under det yderste, og endnu ikke udbyggede, havneområde på Århus Havn. Besværlighederne inkluderede bl.a. tilladelser fra Brandvæsenet og anskaffelse af elektricitet.

Alligevel lykkedes det os at få arrangementet op at stå, så vi på ferniseringsdagen stod med en helt speciel udstilling i helt specielle omgivelser. På dagen var der “lovet” enkelte regnbyger, men det viste sig at blive til et veritabelt regnvejr, som strakte sig over hele eftermiddagen og aftenen. De store mængder regn dryppede/væltede ned og lagde sig i næsten hele parkeringskælderen – sjovt nok, og heldigvis, lige med undtagelse af det hjørne, hvor musik skulle spille koncert.

De enorme mængder regn stjal noget af feststemningen, men bidrog samtidig til et dystopisk scenarie, hvis lige denne skribent ikke mindes at have været med til (i nyere tid i hvert fald).

Heldigvis var det tørvejr resten af udsstillingsperioden, så vandpytterne svandt ind i kælderen, men mange af værkerne overlevede desværre ikke denne mindeværdige uge.

Videoen består iøvrigt af 3 hovedklip: En gennemkørsel på ferniseringsdagen; endnu en gennemgørsel, startende fra skolen, på en dag med lidt bedre vejr; en lidt mere minutiøs gennemgang af de enklte fotoserier. Derforuden afsluttes der med Mortens stillbilleder af serierne. Og ja, der kunne sagtens reigeres strammere, men så må man jo springe lidt i filmen.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: