Fotografisk Skoles Blog

Thomas Wrede

Posted in Fotografer, Land / Tyskland, Video by fotografiskskole on 5. maj 2011

Som det kan ses af forrige indlæg var vi (endnu engang) forbi Wagner & Partner i Berlin for at se en udstilling med en af vores tidligere gæstelærere, Thomas Wrede.

Vi så billeder fra serien Real Landscapes, som ved første øjekast ligner … ja, netop, rigtige landskaber! … og det er de sådan set også, men størrelsesforholdet snyder, for i virkeligheden er det miniature-modeller af huse, biler, træer osv., der placeres i virkelige landskaber og fotograferes, således at der skabes en surreel illusion af et slags paradisisk Utopia.

I et andet af hans landskabsprojekter, Wrapped Landscapes, har han fotograferet indpakkede model-træer. I serierne Magic Worlds og Magic Feelings (som ofte har været udstillet i sammenhæng) har hans fokuseret på forlystelsesparker – igen med en interesse for parkernes konstruerede landskaber (Magic Worlds) samt for den ekstase eller skræk, som de besøgende opnår i rutchebanen (Magic Feelings –  fotograferet med teleobjektiv, forstørret og beskåret). I alle serierne interesserer Wrede sig for den kunstige verden, og i serierne drager han paralleller mellem de forskellige verdener.

Se den fine video herunder (vi har også tilføjet en ekstra på tysk fra en udstillingsfernisering) og sørg for også at tjekke de andre projekter på hans hjemmeside!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: