Fotografisk Skoles Blog

Raphaël Dallaporta – Domestic Slavery

Posted in Fotografer, Land / Frankrig, Video by fotografiskskole on 29. marts 2011

I Frankrig – og resten af den vestlige verden – ankommer udsatte og sårbare mennesker fra andre verdensdele i håb om at finde et ordentlig job og et bedre liv. I stedet ender nogle af dem som en slags moderne slaver i private hjem, mere eller mindre berøvet deres frihed, elendigt betalt og udsat for både fysiske og psykiske overgreb.

Med serien “Domestic Slavery” forsøger Raphaël Dallaporta sammen med Ondine Millot, som har skrevet teksten, at forholde sig til denne dystre og underbelyste vrangside af det moderne samfund. Fotografisk er det måske ikke det letteste tema at gribe an, men Dallaportas lykkes i serien med at fremstille hverdagens umenneskelige banalitet uden at forfalde til det sensationelle.

Hans nøgterne billeder af anonyme bygninger i og omkring Paris, hvori overgreb har fundet sted, sammenstilles med Millots tekst, som beskriver den grusomhed og det misbrug, der fandt sted i disse bygninger. Billeder og tekst tvinger os til at erkende, at den almindelige og hverdagsagtige facade kan skjule en ubehagelig virkelighed.

Serien er udgivet i et slags magazin-format med løse sider, der kan anvendes som plakat. Design af Kummer & Herrman. Desuden er der lavet en særskilt hjemmeside til projektet.

Dallaporta har flere serier på sin hjemmeside, hvor især “Antipersonnel” kan anbefales. Og så kan vi iøvrigt oplyse, at han netop i denne måned har vundet FOAMs Paul Huff Award 2011 (se videoen nederst) med bl.a. følgende motivation fra juryen:

His true political approach of society perversion, combined with a very creative and rigorous conceptual approach, free from influences, make him a distinctive photographer of the next generation.

Og lige til sidst: Tryk på billederne for forstørrelser!


 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: