Fotografisk Skoles Blog

To Kloge-Åger på slap line – Joel Meyerowitz og Colin Westerbeck

Posted in De gode, gamle dage, Fotografer, Land / USA, Video by fotografiskskole on 24. marts 2011

Stor var overraskelsen hos dette indlægs signatur, da han her til aften faldt over denne næsten en time lange film fra 1981 med Joel Meyerowitz (hvis billeder han må erkende at have en lille svaghed for – men sig det ikke videre!). Han så den hos In-Public, som netop har lagt den ud på nettet.

Det drejer sig om en glemt og aldrig tidligere publiceret film af Robert Gilberg, som nu er fundet i afdøde Gilbergs gemmer efter 30 år og støvet af til vores fornøjelse. Filmen var tænkt som den første i en serie om “amerikanske fotografer”, men serien blev desværre aldrig realiseret – det kunne ellers have været interessant at se i dag!

Well, filmen her er i hvert fald lidt af en nyhed (som vi her på bloggen ikke har læst noget om før; vi læser ellers en del rundt omkring … i vores frokostpause ;-)), og nogle af de ord, der først falder denne signatur ind under filmen, er kaos, (ufrivillig) komik, kalorielette yankees, cool  New Yorker-atmosfære, overskæg, kloge-Åger, Westerbecks akavede bevægelser ved kameraskift, frisurer, moden, dårlig billedkvalitet … ja, man bliver let (lidt for) forstyrret af andet, end hvad det handler om, nemlig fotografiet.

Alligevel; meget interessant og anbefalelsesværdig! … Vi følger Meyerowitz både på gaden og i sit studie, både med sit 35 mm kamera og med sit storformatskameraer, evigt talende som en god New Yorker.

(Tryk på billedet og du bliver sendt direkte til filmen på In-Public’s side – vi kan desværre ikke implementere filmen direkte fra vores blog)

Iøvrigt er både Meyerowitz og filmens interviewer Colin Westerbeck meget anerkendte den dag i dag som henholdsvis fotograf og fotografisk kurator/skribent. Meyerowitz er en af pionererne indenfor amerikansk “street photography” og farvefotografi, anvendt med kunstneriske intentioner.

Reklamer

En kommentar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] One of the early great street photographers, Joel Meyerowitz. Taken from Fotografisk Skoles Blog. […]


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: