Fotografisk Skoles Blog

Doug Rickard – A New American Picture

Posted in Bøger, Land / USA, Teknik by fotografiskskole on 28. februar 2011


Er det William Eggleston? Eller en tidlig Stephen Shore? Eller måske Helen Levitt?

Nej, det er endnu engang Google Street View!

Denne gang er det Doug Rickard (det er ham, der har American Suburb X), der med et meget fint øje for at fange vidnesbyrd om den amerikanske nations tilstand, både kulturelt, politisk og økonomisk, har foretaget virtuelle fourageringer ind i hjertet af den amerikanske sjæl og er vendt tilbage fra computerens vildnis medbringende disse smukke trofæer, der kan måle sig med førnævnte ikoniske fotografer.

Man fornemmer hans forsøg på at indskrive sig i den klassiske amerikanske tradition, hvor fotografen begiver sig ud på landevejen med kameraet og via et samlet værk af billeder, indfanger og fastslår den amerikanske identitet på et givent tidspunkt.

Waker Evans’s American Pictures (er Rickards titel på sin serie mon ikke en reference hertil?), Robert Franks The Americans, William Egglestons William Eggleston’s Guide og Los Alamos, Stephen Shores American Surfaces og Uncommon Places, Joel Sternfelds American Prospects og måske i nyere tid Alec Soths Sleeping by the Mississippi for nu bare at nævne nogle repræsentanter for denne klassiske genre.

Okay, måske skal vi lige vente med at placere Doug Rickards serie i den sammenhæng. Der mangler trods alt lidt endnu – men Deres Undertegnede kan faktisk godt se tegningen og mulighederne med Google Street View … og det er da knapt så anstrengende og omkostningsfyldt at sidde derhjemme ved computeren med en kop kaffe og lidt blødt brød, mens man farter på kryds og tværs af det amerikanske kontinent på jagt efter de ultimative snapshots.

Var det ikke en idé for dig at prøve? Eller hvad med en tilsvarende dansk variant?

Doug Rickard har iøvrigt fået udgivet et udpluk af sine billeder som en eksklusiv bog i det begrænsede oplag af 250 stk. (signerede og nummerede) hos White Press (der ejes af Markus Schaden, som også har den fine fotoboghandel Schaden.com i Köln), og bogen er såmænd kåret som en af årets bedste fotobøger i 2010 i det tilbagevendende ekspertpanel hos Photoeye. Pris: 99,- euro, og det ser ikke ud til, at der er helt udsolgt endnu!

Og nej, det er, som vi antydede i starten af indlægget, ikke første gang vi har haft Google Street View på programmet – se også her!

Update d. 5.3.11: British Journal of Photography har en interessant artikel om projektet her.

Update d. 8.3.11: … Og Daylight Magazine har en artikel om Doug og Google Street View her.

ANY CHARACTER HERE

Tilføjet den 18. oktober 2011:

ANY CHARACTER HERE
ANY CHARACTER HERE

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: