Fotografisk Skoles Blog

Ad van Denderen – Go No Go / So Blue So Blue

Posted in Bøger, Fotografer, Land / Holland, Video by fotografiskskole on 2. februar 2011

Den hollandske fotograf Ad van Denderen har specialiseret sig i længerevarende og dybdegående essays indenfor den klassiske humanistiske fotojournalist-tradition. Hans serier adresserer ofte specifikke diskriminationspro-blematikker rundt om i verden.

I serien Go No Go tager van Denderen os med rundt til Europas forposter, hvor immigranter og flygtninge med varierende held forsøger at få adgang til vesten via et utal af smuglerruter. Han følger i hælene på lykkeridderne rundt til politistationer og flygtningelejre, han er med, når der klippes pigtråd og forceres grænser, og han er på plads, når der ventes på smuglere, som skal fragte “sendingerne” videre.

Serien, som trods sine næsten 10 år på bagen på ingen måde har mistet sin politiske aktualitet, er udkommet i bogform, men kan også ses og høres i dette fine video-essay:

(Bemærk, at vi mod sædvane ikke kan implementere videoen direkte på bloggen, men når du trykker på billedet, linkes der direkte til videoen hos Paradox´s Vimeo-kanal – hvor du iøvrigt også kan se endnu en lille sekvens fra en udstilling af serien … her!)

Kunne du tænke dig at se hele bogen? –  Okay, så klik på billedet herunder, og du vil endnu engang blive ført til Paradox, hvor du vil kunne se bogen som pdf-dokument via Issuu:

Tilføjet d. 29.8.11:

 

Og som om det ikke var nok, har vi lige en video mere, nemlig fra en udstilling af et nyere projekt fra 2008 med titlen So Blue So Blue:

Ifølge planer vil der over de næste 20 år blive bygget mere end 2oo millioner feriehuse til 350 millioner over- nattende årligt, alene i Tyrkiet og Spanien. Van Denderen har brugt 5 år på at fotografere i samtlige lande, der grænser op til Middelhavet i et personligt forsøg på at forstå de enorme økonomiske, politiske, kulturelle og miljømæssige forandringer som finder sted i dette område, som Europa, Asien og Afrika har strides om i århundreder.

Bogen er udgivet hos Steidl, men tryk igen på billedet herunder for at komme til en visning af  bogen i pdf-format hos Paradox. Bemærk lige, at du, når du ankommer til Paradox’s hjemmeside, skal trykke på “Book” ovenover det store billede:


(Billeder lånt fra Photoeye)

Tilføjet d. 29.8.11:

Ad van Denderen er iøvrigt tilknyttet det kendte fotobureau Agence VU, hvor du vil kunne finde flere af hans essays.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: