Fotografisk Skoles Blog

Vivian Maier – En af de store fotografer fra det 20. århundrede?

Posted in Begivenheder, De gode, gamle dage, Fotografer, Land / USA, Video by fotografiskskole on 2. januar 2011

Kan man være en af de store fotografer i det 20. århundrede og gøre sig fortjent til en plads i historiebøgerne, selvom man var fuldstændig ukendt, både som fotograf og som person, mens man levede?

Svaret er muligvis: ja! I hvert fald er Vivian Maier godt på vej til, posthumt,  at kunne gøre krav på hæderen, efter at en ung ejendomsmægler, John Maloof, ved et tilfælde faldt over hendes negativer på et loppemarked i Chicago.

Da han begyndte at nærstudere sit fund, kunne han se, at han var faldet over noget ekstraordinært. Mere end 100.000 negativer fra en ukendt kvinde, som fra omkring 1950 til midt i 70’erne fotograferede i Chicagos gader.

Men det sensationelle ligger ikke i så meget i antallet af billeder som i kvaliteten, for Vivian Maiers fotografiske forståelse får kendere til at sammenligne hende med de store “street photographers” i det 20 århundrede.

John Maloof har oprettet en blog, som viser nogle af hendes fotos, og som beskriver hans arbejde med at udbrede historien om Vivian Maier og hendes billeder til offentligheden. Desuden forsøger John at rejse kapital til en dokumentarfilm om Vivian Maier. En bog er planlagt til udgivelse senere i 2011 fra PowerHouse Books.

En artikel fra Jyllands-Posten. En artikel fra Information. En artikel fra The Independent. En mere dybdegående artikel fra Chicago Magazine.

(Update 12.1.11: Blake Andrews har lagt et interessant interview med John Maloof ud på sin blog.)

(Update 13.05.11: John Maloof har nu fået etableret en meget fin hjemmeside til Vivian Maiers billeder – et “must see!”)

Den første video er en interessant feature, hvor John Maloof fortæller om sit fund og det store arbejde med at få overblik over arkivet. Anbefalet!:

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: