Fotografisk Skoles Blog

Glædelig jul til vores læsere!

Posted in Fotografer, Land / USA, Uncategorized, Video by fotografiskskole on 23. december 2010

Vi ønsker jer en glædelig jul med et par klip fra den rørende film Smoke af Wayne Wang og Paul Auster.

Det første klip er det sidste i filmen: Efter rulleteksterne vises nemlig denne lille sort/hvide sekvens (til tonerne af You’re Innocent When You Dream med Tom Waits) – en visualisering af den historie som cigarhandleren Auggie Wren (Harvey Keitel) på opfordring har fortalt til forfatteren Paul Benjamin (William Hurt) lidt tidligere i filmen, da Paul mangler ideer til en julehistorie, som han er blevet hyret til at skrive i avisen – det er det andet klip.

Det tredje klip må vel efterhånden betragtes som lidt af en klassiker indenfor “fotografi-relaterede filmklip” (hvis der findes en sådan genre?..) – nemlig klippet, hvor Auggie viser Paul sin hobby, som i al sin beskedenhed består i dagligt at fotografere sit gadehjørne.

… Vil I også gerne have et billede? …. Hmmm, okay så får I dette vinterbillede (Brief Encounter) af Gregory Crewdson (tryk på det for at se det stort!) – det er måske ikke et decideret julebillede, dertil er det nok lidt for dystert, men det har alligevel en magi, som passer til filmklippene … og så viser det, ligesom Auggies fotos, et gadehjørne i en amerikansk by. På den måde  får vi alligevel bundet en lille julesløjfe omkring vores indlæg. Okay, Okay, så får I også lige et videointerview med Gregory, hvor han bl.a. fortæller om skabelsen af billedet, og hvor vi også er med på settet. Det er ikke nogen god opløsning, men det værd at se alligevel. Igen: Glædelig Jul!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: