Fotografisk Skoles Blog

Francesca Woodman

Posted in Fotografer, Land / USA, Video by fotografiskskole on 28. november 2010

Jyllandsposten har i dag en artikel om den amerikanske fotograf Francesca Woodman, som desværre begik selvmord i 1981 i en alder af kun 22 år. Inden da havde hun som fotograf meget aktivt udfoldet sine personlige visioner i frembringelsen af et samlet værk, der er meget imponerende, hendes unge alder taget i betragtning.

Ifølge denne artikel i Utata – Sunday Saloon efterlod hun et arkiv på mere end 10.000 negativer, som opbevares hos hendes forældre – heraf har mindre end 150 billeder været publiceret eller udstillet offentligt. Chris Townsend skriver i introduktionen bogen Francesca Woodman. London: Phaidon. ISBN 978-0-7148-4430-5 mere præcist, at det drejer sig om ca. 120 publicerede eller offentligjorte billeder ud af ca. 800 billeder, som Francesca Woodman igennem årerne fremkaldte.

I dag er hendes billeder mere berømmede, udstillede og diskuteret, end da hun endnu var i live (hvilket ikke siger meget i sig selv, eftersom hun ikke var i nærheden af nogen anerkendelse før sin død), ligesom der de senere år er udgivet adskillige bøger med hendes fotografier.

Som det kan læses (og ses i form af traileren nederst i indlæget) i JP’s artikel har instruktøren C. Scott Willis lavet en dokumentar – “The Woodmans” – om hende og hendes kunstner-familie. Den havde premiere på dette års Tribeca Filmfestival i New York. Filmen rummer blandt andet en af de få videoer, hun nåede at lave.

Vi kan (“naturligvis”, var vi lige ved at skrive) også tilbyde en artikel om hende fra American Suburb X.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: