Fotografisk Skoles Blog

Maja Ingerslev Udstiller På Galleri Image – Fernisering På Fredag!

Posted in Århus, Begivenheder, Elever, Fotografer, Land / Danmark, Skolen, Udstillinger by fotografiskskole on 17. november 2010

Fra på fredag den 19. november – 19. december 2010 er kunstner – og tidligere elev på skolen 🙂 – Maja Ingerslev udstillingsaktuel på Galleri Image med  “Tiden Må Vente“; en billedserie, som i pressemeddelelsen beskrives således:

Hvor findes det øjeblik hvor tiden venter?

På skarpe kanter og forrevne klipper fanger et vindpust vækster af smukke papirklip, der gror og pibler frem i naturen. I sin installation af fotografier og video viser Maja Ingerslev mødet mellem en reel og en imaginær virkelighed igennem skrøbelige papirformationer indlejret i landskaber, hvis grove overflader og barske omgivelser står i skarp kontrast til papirets hvidhed. Ved at inkorporere de sarte papirsilhouetter af snefnug, nerieblomster, rødder og fjer i de rå egne udpeger papiret ikke blot sin egen, men også naturens finhed. Billederne er skabt i Danmark, Italien og Island, og det er naturens processer i disse lande, der i fotografierne og i videoen mødes med en udklippet virkelighed.

I papiret gemmer der sig en fortælling, der som en næsten usynlig indvandring af vegetation, spredes og giver sig til at gro på tværs af landegrænser, som vandets vej i sne og planter. Papirklippene er som rumlige forestillinger og tegninger, der gror sig ind i de virkelige landskaber. På én gang i en skabende og skrøbelig verden, der enten må bryde sammen eller bygges op.

Således skaber kunstneren fokus på universer af sensibilitet – for at gøre opmærksom på hvordan vi opfatter og interagerer med naturen i det store som i det små. I værkerne eksisterer skabelsen både i den sete og i den forestillede virkelighed: Med betragterens blik forstørres omgivelserne, når vi tænker billedet videre ind i den udklippede, papirtynde verden. Papirudklippene placerer sig således på en sær måde imellem alt det, der er, og det, som ikke findes. I spektret mellem virkeligt og uvirkeligt foregår en vekselvirkning, der skaber en væren nu og her: Det uvirkelige kan vise, at virkeligheden findes og omvendt. Det imaginære møder realiteten i en skøn forening af forgrenet papir og blomstrende hvidhed.

I “Tiden må vente” møder de to verdener hinanden i et landskab, som ligger uden for klokkens tid og rummer elementer fra eventyret som en pause, en søvn før eller efter forvandlingen. Et sted mellem begyndelse og slutning ligger en forandring.

Maja Ingerslev (f. 1972) bor nær Århus, hvor hun blev uddannet i 2002 fra Det Jyske Kunstakademi. Hun arbejder indenfor fotografi, tegning, video, animation og installation og bruger ofte menneskets forhold til natur og virkelighed som udgangspunkt for sin kunst. Hun har udstillet i Danmark og udlandet. Med “Tiden må vente” vises en installation lavet specielt til Galleri Image. www.majaingerslev.com

I forbindelse med udstillingen udgives et katalog med tekst af Lise Sinnbeck.

Velkommen til fernisering fredag d.19. november kl. 16-18

Lørdag d. 20. november inviterer Galleri Image på artist talk kl. 14.00

Mon ikke vi vil være nogle stykker herfra skolen, der vil kigge forbi Galleri Image på fredag for at kigge på billeder, nyde et glas vin og ønske kunstneren tillykke med udstillingen 😉 !…..

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: