Fotografisk Skoles Blog

Mark Power – 26 Different Endings

Posted in Bøger, Fotografer, Land / England, Video by fotografiskskole on 23. august 2010

En dag var Mark Power på skovtur i udkanten af London. Han sad med sit A-Z London Street Atlas, og han bemærkede, at den å, han sad ved, bugtede sig langs den yderste kant af kortet, og at markerne på den anden side af åen befandt sig helt uden for kortet.

Kortets afgrænsninger ændres med hver ny udgave, og hvert år sidder der nogen et sted og bestemmer hvilke forstadsområder af London, der skal inkluderes og hvilke perifere områder, der skal lide den tort at blive udeladt fra Storbritaniens mest populære bykort.

Mark Powers konceptuelle projekt handler netop om de stakkels steder, som ligger lige uden for kortet. Han har ikke været på jagt efter “det interessante billede” men i stedet været tro mod sin idé; netop at vise respekt for det fyskiske sted, som han står overfor ved kortets afgrænsning – uanset stedets visuelle appeal eller mangel på samme.

Der er udgivet en bog til projektet med titlen “26 Different Endings”  og den udvidede udstillingsversion med 56 billeder har titlen “A System of Edges“.

Mark Power er medlem af Magnum Photos og professor i fotografi ved University of Brighton. Tjek også lige de mange andre projekter på hans hjemmeside, f.eks. hans klassiske The Shipping Forekast, som også er tema i det fine, stemningsbårne essay, som kan ses herunder. Han er desuden aktuel med en ny fotobog, The Sound of Two Songs, med Polen som tema.

Og som ekstranummer lige en lille video, hvor han (en lille smule utilpas over at være blevet hovedperson i et reklameshow – eller er det bare Deres Ærbødige Skribent, der ser “spøgelser”?) uddeler roser til en HP printer:

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: