Fotografisk Skoles Blog

Astrid Kruse Jensen udstiller på Galerie Mikael Andersen

Posted in Elever, Fotografer, Land / Danmark, Udstillinger by fotografiskskole on 29. april 2010

Tidligere elev på Fotografisk Skole, Astrid Kruse Jensen, udstiller i øjeblikket hos sin danske gallerist Mikael Andersen i København. Udstillingen The Construction of Memories kan ses på galleriet til og med d. 22. maj 2010.

Fra pressemeddelselsen lyder det bl.a.:

Hvor Astrid Kruse Jensen hidtil har arbejdet med det eksisterende lys´ foruroligende skær på virkeligheden, er en del af værkerne i hendes nyeste serie The Construction of Memories iscenesat. Kvindeskikkelsen optræder igen som en bortvendt statist – en form for drømmesyn, sammensat af uhåndgribelige erindringer. Kvindernes fremtræden veksler mellem det søgende og det introvert afventende. Det er som om de tiltrækkes af mørket og det ukendte, men samtidig – understreget af den gennemgående røde farve – træder ud af mørket og helt lader sig opsluge af deres tvetydige famlen mod uopnåelige drømme og visioner.

Og senere i pressemeddelselsen:

I mange sammenhænge fungerer fotografiet som et værn mod glemslen – et ønske om at lagre erindringer for eftertiden. Men langt de fleste barndomsminder lades alene tilbage som en ansamling af forskelligartede indtryk. Det, man mener at kunne huske fra sin barndom, er oftest ikke rene visuelle udtryk, og den fotografiske rekonstruktion af erindringen vil derfor være en visualisering af lagrede følelser, sansninger, stemninger og detaljer. En sådan visuel sammenstilling rummer uundgåeligt surreelle undertoner, som er med til at sætte spørgsmålstegn ved, hvorvidt erindringer eksisterer som andet end et imaginært erindringsrum.

Når Astrid Kruse Jensen konstruerer erindringer fra barndommens verden, tilføres de et sådant surreelt twist, eksempelvis når æbler placeres i røde snore på grenene, når sæbebobler strømmer ud af huset, eller når gyngerne placeres på de yderste tynde grene, som aldrig ville kunne bære vægten af selv en lille krop. Her er det netop det usandsynlige, som er med til at understrege det faktum, at det iscenesatte drømmesyn aldrig har eksisteret i virkeligheden, men er en abstrakt visuel behandling af fragmentariske indtryk – konstruktioner af erindringer om noget som måske aldrig har eksisteret, men alene er skabt ud fra brudstykker og fornemmelser. For spørgsmålet er, om der nogen sinde vil kunne ske et møde mellem erindringen og virkeligheden, eller om erindringen for altid er overgået til en anden verden, til den fuldstændige sammensmeltning af fantasi og virkelighed.

Vi ønsker Astrid tillykke med udstillingen! 😉 …. som er en del af Copenhagen Photo Festival, der finder sted fra den 12. – 20. maj 2010.

Når vi lader vores øjne løbe ned af udstillingslisten, kan vi iøvrigt spotte adskillige af vores gamle elever, nemlig Casper Balslev, der sammen med 5 andre prominente fotografer udstiller i Øksnehallen; Ricky Molloy og Niclas Jessen udstiller sammen med SUMOStaldgade 38, Den Hvide Kødby; Kristina Elisabeth Steinbock udstiller på Restaurant Julian i Nationalmuseet og endelig: Er det mon ikke vores Mia Maria Petersen, der udstiller på Jolene Bar?

Vi sender lige lidt flere tillykker afsted! 😉

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: