Fotografisk Skoles Blog

Hans Gindlesberger udstiller på Galleri Image

Posted in Århus, Fotografer, Land / USA, Udstillinger by fotografiskskole on 14. februar 2010

Hans Gindlesbergers serie ”I´m in the Wrong Film” er i øjeblikket udstillet på Galleri Image. Her er uddrag fra pressemeddelelsen:

Udstillingen ”I´m in the Wrong Film” er en serie på 12 storformatsfotografier og 3 videoværker, der forholder sig til tabet af det oprindelige. Mange amerikanske småbyer er i dag præget af et tab af fællesskab og affolkning. Disse steder er nu tvunget til at overveje deres relevans i nutidens samfund. Mange af stederne dyrker et nostalgisk billede af en idealiseret fortid. Billederne tematiserer begreber som lokalisering og dislokalisering. Gindlesberger forholder sig til denne landlige tilbagegang ved at inkorporere motiver fra teater og stumfilm i sine billeder. Han iscenesætter sig selv i en række forskellige tomme byrum i sin manipulation af det fotografiske medie som et autentisk dokument. Billederne er struktureret indenfor en ikke-lineær narrativ ramme, hvor hvert billede er et portræt af et individ, der stræber efter at klare sig i et scenario, som udelukkende handler om forskydning og det absurde. Billederne består af en række iscenesatte tableauer, som forholder sig til den lille by. De udforsker begreber som identitet, minder, sted og tabet af tilhør ved at indsætte en forbigående og flygtig karakter indenfor en række forskellige konstruerede miljøer med hvilke han må interagere. Ved en iscenesættelse af sig selv i det fotografiske billede, en opbygning, der benytter elementer fra teater og stumfilmen og efterbehandling i photoshop, sætter kunstneren fokus på disharmoni og tabet af stedsspecifik tilhør. Personen i billederne bliver et symbol på den lille by, der kæmper for overlevelse i det moderne samfund.

Hans Gindlesberger er født 1981 i Ohio, USA. Han fik sin MFA (Master of Fine Arts) i 2006 fra State University of New York i Buffalo.

Det er værd at slå et smut forbi hans hjemmeside og se både ovennævnte serie og hans øvrige, som består af både fotografi og video. Men først må du hellere lige lægge vejen forbi Galleri Image.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: