Fotografisk Skoles Blog

Mere hollandsk – Erik van der Weijde

Posted in Bøger, Fotografer, Land / Holland by fotografiskskole on 4. februar 2010

For et stykke tid siden havde vi et blogindlæg om den hollandske fotograf Hans Aarsman, som bla. med-redigerer Useful Photography fra det alternative forlag Kesselkramer.

På redaktionen har vi for nylig “haft fingrene lidt længere nede i den hollandske fotoscene”, og især fotografer mv., der, som Aarsman, interesserer sig for en mere legende og uformel tilgang til mediet.

Over de næste par indlæg vil vi præsentere nyheder fra Holland, hvor de i øjeblikket ikke kun står på skøjter, men også har travlt med at lave godt fotografi samt ikke mindst at skabe designmæssigt flotte og interessante fotobøger, -publikationer og -magaziner.

Giv først en hånd til 4478ZINE.COM, som udgiver publikationer, skabt, samlet, udtænkt (og hvad man nu ellers skal kalde det) af  Erik van der Weijde (uddannet fra Gerrit Rietveld Academie i Amsterdam).

Fælles for mange af hans projekter er, at han benytter sig af allerede eksisternede billeder, som han ny-kontekstualiserer (som man vist kan kalde det, når han “stjæler” billeder fra deres oprindelige sammenhæng og sammensætter dem i nye, tankevækkende og/eller morsomme serier). Det er iøvrigt en tilgang til mediet, han har til fælles med Aarsman, Kesselkramer og også Larry Sultan og Mike Mandels projekt Evidence, som også blev nævnt for et par blog-indlæg siden.

Et par eksempler på Erik van der Weijde’s publikationer:

(Foto.zine nr. 3 – the Stuttgart issue)


(Foto.zine nr. 1)(Lamp Posts A.S. – lamper designet af Albert Speer i Berlin)


(This is Not my Son)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: